Iedereen heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Persoonlijke mijlpalen, inzichten na een ingrijpende gebeurtenis, een boeiende familiegeschiedenis of de terugblik op een bewogen carrière. Verhalen die je wilt schrijven voor jezelf of voor anderen. Maar waar begin je? Ontdek je eigen schrijfkwaliteit en leer structuur aan te brengen in al je ideeën en inhoud. Je kunt kiezen uit twee trainingen: individuele begeleiding of samen schrijven in een groep.

Schrijfspirit in een groep 
De verhalen, het enthousiasme en de inhoudelijke keuzes van anderen inspireren bij het schrijven. In kleine groepen van maximaal 5 personen werken we een week lang aan drie hoofdthema’s:
-De rode draad in ervaringen
-Tot de kern komen
-Ritme in tekst

Na gezamenlijke oefeningen ga je in alle rust zelf aan de slag. Tijdens en na het schrijven krijg je individuele feedback. 

Resultaat: Na afloop van de training heb je beter inzicht in jouw persoonlijke schrijftalent en -valkuilen. Je zult met andere ogen je eigen teksten bekijken en kunnen verbeteren. 

 

Schrijfspirit individueel
De focus ligt op het verbinden van thema´s en gebeurtenissen in jouw verhaal. Met welke middelen breng je deze overtuigend tot leven? We gaan een week intensief met elkaar samenwerken. Die dagen kunnen we ook verspreiden over een langere periode (op momenten dat jij tijd en rust hebt om te schrijven). 

Resultaat: Na deze week heb je goed inzicht in je eigen schrijfdoelen, Wat zijn daarbij jouw kwaliteiten en valkuilen? Je kunt structuur aanbrengen in je verhaallijn. Ook kun je nu eigen tekst en inhoud kritisch beoordelen en verbeteren, terwijl je het plezier in schrijven behoudt.

“Als je aan een lege pagina begint of juist al veel tekst hebt, lijkt alle inhoud belangrijk. Het zal je verrassen hoe makkelijk je hier toch de kern uit kunt halen. En juist daardoor je verhaal tot leven brengt.”